IP Телевизия

Internet Protocol Television съкратено IPTV. Това е процес на предаване и излъчване на телевизионни програми чрез интернет, което прави предаването на сигнала значително по-ефективнo в сравнение с това при кабелната и сателитнта телевизия. Благодарение на технологията си IPTV осигурява повече удобни функции и значително повишава потребителското изживяване в сравнение с познатите до момента технологии за телевизионно предаване.


IPTV предлага високо ниво на интерактивност и нови функционалности за потребителите. Технологията доставя изключително качество на образа и звука,а функциите, за спиране и връщане на предаването, правят услугата значително по-удобна.

Трите от най-значимите предимства на IP телевизията са:

1. VOD - Video Оn Demand (видео по поръчка)

Това е функция, чрез която потребителите имат възможност да избират видео съдържание по предпочитание от каталог и да го гледат тогава, когато искат.

2. DVR гледате предавания на запис

Тази функция позволява на потребителите да гледат телевизионни предавания, излъчвани в миналото с помощта на цифров видеорекордер (DVR). С IPTV, технологията Ви позволява да гледате на запис предавания без да имате DVR устройство. Необходимо е само да изберете от интерактивното меню желаното предаване и да изгледате повторението му.

3. Ефективност и качество на картината

При кабелната цифрова телевизия, както и при сателитната, сиганлът за всички телевизионни програми се изпраща по едно и също време и потребителят избира кой сигнал да възпроизведе на телевизора си (коя програма да гледа). При IPTV сигналът се подава спрямо избора на потребителя и се концентрира към излъчването на сигнала, който е избрал. Това прави технологията по-ефективна, осигурява по-качествено предаване на сигнала и по-реалистични картини.

Повече информация относно видовете услуги и техните цени можете да намерите в раздел ЦЕНИ.